Три състезателките на волейболната Марица получиха височайши призове. Жана Тодорова, Мария Данчева и Мирела Шахпазова бяха удостоени с награди от Министерството на младежта и спорта. Министър Красен Кралев връчи почетни плакети на българските волейболистки, които спечелиха бронзови медали на Световното първенство за жени до 23 години в Словения, и на техния треньорски щаб.

Благодаря Ви за силното представяне и големия успех! Женският ни волейбол имаше нужда от тези медали, които се надявам да послужат като стимул за нови победи, каза Кралев пред отбора. През 2021 година Вие трябва да сте гръбнакът на женския национален отбор. Ако спечелим домакинството на Европейското първенство за жени тогава, ще имате възможност да играете пред българска публика. С успехите идват и големите очаквания към Вас, допълни министърът.

Междувременно представителният тим на Марица пак заминава за Турция като част от подготовката си за предстоящите мачове в Шампионската лига и Националната волейболна лига. Шампионките на България ще гостуват на Бешикташ (Истанбул) за две приятелски срещи в четвъртък и петък вечерта.

Жълто-сините ще потеглят за турския мегалополис утре рано сутринта, а първият им мач срещу седмия от последния сезон в най-силното национално първенство в света е от 18:30 в зала БЖК Акатлар. Втората контрола между Бешикташ и Марица е в петък със същия начален час и на същото място. Възможно е пловдивчанки на място да уговорят още една проверка или съвместна тренировка и за събота. Марица гостува на Бешикташ за два приятелски мача и през април. Тогава момичетата на Иван Петков загубиха първата с 1:3 и завършиха втората наравно – 2:2.