Пловдвиските отбори записаха загуби и във втория ден на приятелския турнир по волейбол за мъже в зала Строител, събрал най-силните отбори във втория ни ешелон - Висшата лига. Домакините от ВК Строител отстъпиха на основния фаворит за промоция в Суперлигата - отбора на Дунав с 1:3 гейма. Пловдивчани се пребориха за првия гейм и го спечелиха с драматичното 29:27, но след това класата на гостите от Русе си каза думата и те взеха следващите три части с 25:22, 25:16 и 25:10. ВК Строител излезе в сътстав: Атанас Войнов, Мариан Дановски, Борислав Чукалов, Благовест Манчев, Николяй Леков и Рангел Костов. Взеха участие и Кирил Цолев, Марио Семерджиев, Георги Георгиев, Мариан Бозуков и Мартин Москофян.

Другият пловдивски тим Виктория Волей загуби от Дея Бургас с 0:3 /18:25, 23:25, 16:25/. Както и в първия двубой срещу Дунав, извън състава на „викторианците“ останаха капитанът Иван Стоичков и Алберт Албаадж, които не са на 100 процента възстановени след травми. Още един младок обаче направи дебют за представителния отбор на Виктория Волей. Това е 16-годишният Дамян Огнянов.

Днес, неделя от 13 часа Дунав и Дея Бургас ще играят за първото място на турнира, а от 15 часа ВК Строител и Виктория Волей ще определят третия в класирането. Входът е свободен.