Десетки фенове, съотборнички, баскетболни деятели, официални лица станаха на крака за легендарната баскектболистка на Марица Цонка Вайсилова по случай 50-годишния и юбилей в зала Строител. Шампионката и носителка на националната купа с жълто-сините събра съотборничките си от 90-те години, когато тимът на покойния треньор Тодор Ненов бе страшилище за останалите, а зала Строител се пукаше по шевовете. На бенефиса присъстваха легендата Пенка Стоянова, бившия треньор на националния отбор Иван Лепичев, който повика Цонка в представителния ни тим на Олимпиадата в Сеул през 1988 г., Областният управител Здравко Димитров, зам. кметът по спорта Георги Титюков, шефът на отдел Спорт към Общита Петър Зехтински.

Цонка получи плакети от българската федерация по баскетбол и от Община Пловдив, а Кирил Николов, който през 90-те осигуряваше издръжката на легендарния пловдивски тим, връчи спечелената през 1995 Купа на капитанката. Вайсилова пък награди официалните си гости с фланелки и снимки на отбора с националния трофей. Благодаря ви, че сте тук, много съм развълнувана. Всеки един от вас ми е дал по нещо и е оставил някакъв отпечатък в живота, а моят живот е баскетбола, каза просълзената Цонка Вайсилова. Зам. кметът Георги Титюков пък обеща, че Общината ще подкрепи всеки един проект за рестарт на женския баскетбол в Пловдив след успехите на мъжкия Академик Бултекс 99 в последния сезон.

Празникът завърши с шоу мач с участието на БК Марица Кършияка 2012, БК Хасково 2012 и ФА Антерия. Имаше и много забавни игри и викторини за публиката.