Старши треньорът на Академик Бултекс 99 Асен Николов призова публиката за подкрепа на първия мач от новия сезон в Националната баскетболна лига. Двубоят срещу Ямбол и утре от 18 часа в Комплекс СИ²ЛА. Готови сме за този мач, естествено ще гоним победата, много се надяваме на подкрепата на публиката, каза Асен Николов.

Той има само един проблем за предстоящия сблъсък. Един от новите баскетболисти в отбора Паулин Жардим е с контузия и няма да бъде на разположение на срещата. Заради травмата той не игра и в турнира за Купа Пловдив, който пловдивският тим спечели. Всички останали в тима са здрави. Билетите са на цена от 5 лева, ученици и пенсионери ще влизат срещу 2 лева. На излизане от паркинга на залата при показване на билет се заплаща такса от 2 лева, а не пълния размер от 2 лева на час. На входа ще се продават и ВИП картите, като притежателите им ползват паркинга на комплекса безплатно за мачовете.

Междувременно стана ясно, че Академик Бултекс 99 ще има нов съперник в Балканската лига, след като Рилски спортист замени шампиона от миналия сезон Берое няколко дни преди началото на надпреварата. Това решение бе взето съвместно от ръководството на турнира заедно с тези на двата клуба. То бе потвърдено и от българската баскетболна федерация.

 Това ще е завръщане за Рилски в надпреварата, от която тимът за последно бе част през сезон 2014/2015. Тогава самоковци играха финал, който бе загубен от Сигал Прищина. В същото време ръководството на Балканската лига пожела успех на отбора на Берое в предстоящите предизвикателства в турнира за Купата на ФИБА Европа и в българското първенство.

Баскетболистите на Академик Бултекс 99 пък се включиха в посланието, което отборите от НБЛ отправиха към феновете преди началото на сезона във вътрешния шампионат. Може да го видите в прикаченото видео.