Най-добрият ни тенисист Григор Димитров за втори пореден път срази неудобния си съперник Хуан Мартин дел Потро. Българинът обърна коравия аржентинец със 7:6(6), 7:5 за два часа игра на силния турнир в Пекин и се класира за четвъртфиналите. Там го чака петият поставен в схемата испанец Роберто Баутиста-Агут, който по-рано през деня елиминира Душан Лайович.

Победата на Гришо срещу Дел Потро е добра поличба. Предишния път нашето момче победи Кулата от Тандил на турнира в Синсинати през лятото, след което спечели първата си Мастърс титла. Сега Гришо ще се опита поне да повтори постижението си отпреди година и да стигне до финала в китайския мегаполис, за да защити точките си.

Гришо губеше с 2:5 след като допусна пробив в първия сет, но показа характер, върна пробива и успя да вкара двубоя в тайбрек, който спечели, макар и трудно. Във втората част сценарият се повтори. Дел Потро поведе отново с 5:2, но вопусна връщане на пробива с 4 непреизвикани грешки от форхенд, като този път Гришо го довърши без тайбрек. Нашият показа здрава психика в решителните моменти от мача и заслужено се поздрави с крайния успех.