Марица (Пловдив) взе първата си точка на международния турнир по волейбол за жени Дженгиз Гьолю 2017 в Бурса, но допусна пълен обрат от 2:0 гейма до крайното 2:3 (25:21, 25:22, 20:25, 20:25, 13:15) срещу Серамиксан Спор (Тургутлу) в последния си мач от надпреварата.  Така българските шампионки завършиха на последното пето място в крайното класиране, а турският тим се класира четвърти.

Топреализатор на срещата стана Симона Димитрова с 25 точки, сред които и цели пет аса. Десислава Николова добави 17 точки към актива на Марица, с колкото бе и най-резултатната волейболистка в редиците на победителките Рида Ерлалелитепе.

Получиха се доста интригуващи мачове, но за наше нещастие не успяхме да постигнем победа, заяви пред volleymaritza.bg старши-треньорът на Марица (Пловдив) Иван Петков след края на турнира. Но резултатът никога не ми е бил приоритет в първите турнири за сезона. Не сме правили компромиси с нашата подготвителна програма заради нито един мач от турнира. Но с всеки един мач се виждаше градацията в нашия отбор. Определено този турнир ни даде база за доста анализи, които ще повлияят позитивно на нашата игра. Надявам се за Купа Пловдив да включим и момичетата от националния отбор в обиграването на нашия тим. Аз мисля, че на този турнир ще изглеждаме по много различен начин и ще зарадваме почитателите на волейбола в Пловдив, допълни Петков.