Двамата братя от волейболния национал Николай и Розалин Пенчеви ще се изправят един срещу друг на Световното клубно първенство през декември в Полша, стана ясно след жребия, който бе изтеглен във Варшава.

Отборите на двамата – съответно СКРА Белхатов и Персонал (Боливар) попаднаха в Група Б, в която другите два тима са Зенит Казан и китайския Шанхай . Италианските шампиони Кучине Лубе (Чивитанова), в чийто състав е българският диагонал Цветан Соколов е в другата Група А, където са световните грандове ЗАКСА (шачпион на Полша), южноамериканският първенец Сада Крузейро (Бразилия) и шампионът на Азия - Сармайех Банк (Иран).

Осемте отбора са разделени на две групи от по четири, като двубоите от предварителната фаза ще се изиграят в два града - Ополе и Лодз. Полуфиналите и финалната среща ще се играят в третия по големина град в Полша - Краков. Турнирът ще започне на 11 декември и ще приключи на 17 декември.

Николай и Розалин Пенчеви са възпитаници на школата на пловдивския Виктория Волей, както и третият брат Чоно. Последният също е собственост на СКРА Белхатов, но все още не е ясно къде ще играе през новия сезон.