Марица (Пловдив) започна участието си в международния турнир Дженгиз Гьолю в Бурса с тежка загуба от домакините на надпреварата. Отборът на Бурса Бююкшехир Беледийе успя да запише чиста победа над българските шампионки с 3:0 (25:21, 25:13, 25:22) след час и 22 минути игра. Този мач бе дебютен за Кремена Каменова и Десислава Николова в редиците на жълто-сините.

Старши-треньорът Иван Петков започна срещата с Кристина Чешляр, Симона Димитрова, Радосвета Тенева, Десислава Николова, Милена Димова, Виктория Григорова и Ивелина Монова.

Домакините обаче влязоха в мача по-бързо и поведоха със 7:0 преди гостенките да започнат да бележат. С помощта и на влезлите в игра от ъгъла, маричанки успяха да изравнят резултата при 16:16, но след това Бурса отново показа повече концентрация и дръпна напред за крайното 25:21. Смените, които наставникът на Марица започна да предприема през първата част, продължиха и през втората, когато своя дебют в отбора направи и Кремена Каменова. Нашите обаче не намериха начин да спрат украинката Олександра Биценко, която наниза 11 точки за убедителния успех с 25:13. При 6:4 за Бурса в третия гейм Виктория Григорова получи контузия и напусна терена. Туркините продължиха да контролират положението на терена, но след 23-ата им точка Марица опита отчаян щурм с поредица от успешни разигравания при сервиси на Милена Димова и се доближи само на точка от противника преди нещата да приключат с блокада на Биценко за победната точка – 25:22.

Топреализатор за Марица стана Кремена Каменова с 10 точки. Симона Димитрова добави 9. Като най-резултатна в мача с общо 19 точки се изяви Олександра Биценко, следвана от съотборничката си Фатма Йълдъръм с 12. В следващия си мач от турнира Марица ще се изправи срещу руския Протон (Балаково) утре, 21 септември, от 15:30 часа.