Сесил Каратанчева спечели титлата на турнира по тенис в Лас Вегас. На финала тя победи друга българка - бившата състезателка на пловдивския Локомотив Елица Костова, с 6:4, 4:6, 7:5. Двете тенисистки изиграха страхотен двубой, който се превърна в истинска гладиаторска битка на корта, но в крайна сметка късметът се усмихна на Сесил, която вдигна трофея.

Двете тенисистки направиха доста вълнуващ сблъсък, който започна с по един пробив до 2:2. Решаващ бе 9-тият гейм, в който отново Сесил стигна до пробив и поведе с 5:4. Костова се бори до последно в този маратонски гейм и спаси четири сет-пойнта, но в крайна сметка силите й не издържаха и Каратанчева стигна до 6:4. Във втория сет играта вървеше гейм за гейм, като всяка от тенисистките печелеше своето подаване до 4:3 в полза на Костова. Тогава започна размяна на пробиви, като в крайна сметка това се оказа в полза на Елица, която взе сета също с 6:4 в своя полза и изравни резултата.

Решаващият трети сет отново стартира с размяна на пробиви. При 5:5 Каратанчева пак отново, а накрая на свой сервис успя и да затвори сета и мача в своя полза и да спечели титлата в надпреварата. Това е 8-ма титла в кариерата на Сесил в турнири на ITF, но едва първа от 2011 година насам.