Инициативата "Живей активно" тази година привлече не само пловдивчани, запалени по движението и спорта, но и техните домашни любимци.

Повече от 50 стопани се събраха на кучешката площадка в парк Лаута, за да се включат в забавните игри, организирани от известният треньор Асен Аролски.  И стопани, и кучета се включиха с ентусиазъм в състезанията, тъй като и победителите, и участниците бяха възнаградени с много лакомства от фирмата - спонсор на събитието. 

Тези, които отделиха време се забавляваха и получиха ценни съвети как да се грижат за кучетата си и рапърът Играта, който бе водещ на събитието, продължило близо 3 часа. 

Собствениците на кучета се научиха как да разпознават дали техният любимец е във форма или трябва да увеличат тренировките му, каква храна е подходяща за различните породи и възрасти, кое е на- високото куче в света /немски дог/, колко зъба има кучето /32/, кой е с най-силната захапка /ротвайлер/, коя е най- интелигентната порода /бордър коли, които изпълняват до 1500 коланди/ и много други интересни факти. 

В  "Живей активно" се включиха министърът на спорта Красен Кралев, зам-кметът на Община Пловдив Георги Титюков, български олимпийски шампиони и спортни състезатели, сред които Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Владо Николов, Илиана Раева, Тереза Маринова, Николай Бухалов, Пенка Стоянова, Стоянка Груйчева, Петър Узунов, Димитър Божилов, Лалка Хорозова, Цонка Вайсилова, Марияна Иванова-Николова, шеф Виктор Ангелов, музикалните звезди Дивна, Сантра, Лео, Играта, Павел и Венци Венц и разбира се  хиляди пловдивчани. 

Пешеходен поход, поведен от Евгени Иванов-Пушката, както и велопоход, начело с Йордан Йовчев, заедно със стотици ентусиасти на ролери, скейтборд, уейвборд и тротинетки, се събраха на пл. Централен, където се сляха с много хилядната тълпа, за да отбележат официално старта на най-мащабната кампания за активен начин на живот и балансирано хранене в България - Живей Активно!.

В 9:00 ч. на официалната трибунана стадион Пловдив се даде старт на любителски крос, поведен от Тереза Маринова и Plovdiv Run. Шеф Виктор Ангелов демонстрира пред всички любители-кулинари как да се развихрят в кухнята и да превърнат готвенето в лесно и обичано занимание. Олимпийската шампионка Тереза Маринова бе главен организатор на забавните щафетни игри за цялото семейство на локацията на „Здрави деца“.

На Гребната база (игрищата пред Младежкия център) бяха организирани турнири по футбол, волейбол, баскетбол, стрийт-фитнес и тенис на кортовете на ТК „Локомотив Пловдив“.

В ранния следобед се изигра волейболен „Мач на звездите“, посветен на балансирания начин на живот, с участието на волейболните легенди Евгени Иванов – Пушката и Владо Николов, подкрепени от Тереза Маринова, Йордан Йовчев, Тити Папазов и Лео Бианчи.

Звезден концерт за финала на ЖИВЕЙ АКТИВНО! в Пловдив озвучи града с любимите хитове на Дивна, Сантра, Лео, Играта, Павел и Венци Венц.