Ако Академик Бултекс 99 се класира сред първите четири отбора в Балканската лига, ще бъде домакин на финалната четворка. Това потвърди президентът на Лигата Шай Щрикс в Пловдив. Отборът ви е много перспективен, с отлична организация на всички нива и много добър треньор. Благодаря на клуба, че прие поканата ни да играе в надпреварата, благодаря и на Община Пловдив, че подкрепи тази идея. Нека покажем, че баскетбол има не само в София, а и тук феновете са страхотни. Нека тимът си свърши работата и се класира, другото зависи от нас, каза още Шай Щрикс.

Припомняме, че в предстоящото 10-то юбилейно издание на Балканската лига ще играят 8 отбора, от които три български - Академик Бултекс 99, миналогодишният носител на трофея Берое и Левски. този път няма да има групи, ще се играе всеки срещу всеки на разменено гостуване. Първите два се класират директно за Файнъл Фор, 3-я срещу 6-я и 4-я срещу 5-я ще играят плейофи на разменено гостуване, за да определят другите двама участници сред най-добрите. Финалната четворка ще бъде през април.

Ще поканим и националната телевизия безплатно да излъчва мачовете на Академик Бултекс 99 в Пловдив. В крайна сметка не всичко е пари, трябва да подкрепяме баскетбола, каза още Шай Щрикс. Благодарим на Общината за подкрепата, без нейна помощ нямаше да можем да участваме в Балканската лига. Ще направим всичко възможно да се представим достойно, каза президентът на пловдивския клуб Васил Врачев.

Ще ни бъде трудно, тъй като за пръв път ще играем в цикъл с по два мача на седмица. Надявам се да се подготвим добре. Няма да имаме приоритети от двете надпревари, в които ще играем - НБЛ и Балканската лига. Разбира се, когато се налага - ще даваме почивка на някои състезатели, за да ги запазим. Целта ни минимум е да играем в плейофите и оттам нататък ще направим всничко възможно да влезем във финалната четворка, каза старши треньорът Асен Николов.

Надявам се момчетата да направят добри мачове и да дадат добър пример на децата, които тренират в школата. Както и да доставят много радост на публиката, каза зам. кметът по спорта Георги Титюков.

След края на пресконференцията в Общината Георги Титюков, Шай Щрикс и ръководителите на тима разчупиха традиционната за Академик Бултекс 99 Питка на победите.