Академик Бултекс 99 спечели третото място на международния приятелски турнир по баскетбол в памет на Георги Христов в Ботевград. В малкия финал отборът на Асен Николов грабна първата си победа в контролите от предсезонната подготовка, след като преодоля Работнички Скопие с 85:76 /20:21, 27:26, 16:20, 22:9/. Припомняме, че снощи пловдивският тим отстъпи на домакина Балкан.

Двубоят с Работнички вървеше равностойно и на практика Академик Бултекс 99 изкова победата в последната четвърт. Двама играчи от победителите отбелязаха по 22 точки – Мануел Джонсън и Васил Бачев. Мартин Дурчев се отчете с 14, Станислав Ваклинов – с 13.

Доволен съм, заслугата е на целия отбор, който показа характер и добра защита. За разлика от първия мач този път играхме силно и в нападение, бе първият коментар на старши треньорът Асен Николов. Другата седмица Академик Бултекс 99 ще играе на турнира в Плевен с участието на домакините от Спартак, Левски и Черно море. Първият мач на пловдивчани е срещу Левски в сряда от 18 часа.