Тазгодишното издание на традиционния женски волейболен турнир за Купа Пловдив за първи път ще се проведе с шест участващи отбора, като се очаква то да бъде не само най-силното, но и най-зрелищното досега, в петгодишната история на надпреварата.

Вече са ясни и точните дати на състезанието. Купа Пловдив 2017 ще се проведе със съдействието на Община Пловдив от 3 до 7 октомври, а, както вече бе оповестено, за първи път арена на битките за трофея ще бъде красивата нова зала Колодрума в Града под тепетата.

В рамките на петте състезателни дни шестте отбора ще се срещнат по веднъж всеки с всеки, за да определят носителя на Купа Пловдив за 2017 година. Във всеки от дните домакините от Марица (Пловдив) ще играят от 18:00 б.в.

Жълто-сините са печелили Купа Пловдив само веднъж досега – на първото издание през 2012 година, след което имат едно второ и две трети места. Досега винаги участващите тимове са били четири.

Много силни чуждестранни отбори приеха поканата на българските шампионки да участват в Купа Пловдив 2017, като кои са те засега организаторите пазят в тайна. В следващите дни, официалният сайт на Марица volleymaritza.bg ще обявява имената на петте гостуващи тима едно по едно, след което ще бъде публикувана и пълната програма на турнира.