Бащата на Григор Димитров – Димитър Господинов, заяви в интервю за bTV, че не може да се очаква Гришо да играе всяка седмица по начина, по който го направи и спечели титлата в Синсинати.

Условията са много различни в Синсинати, ужасно духа. Настилката е много бърза. Всичко това дава отражение. Той имаше възможност да е малко по-рано там. Това е много важно – аклиматизацията и адаптацията. Не на последно място и с какви топки се играе – на почти всеки турнир са различни. Може би му пасна настилката и условията, макар че той не обича да играе във ветровито време. И най-вече търпението, което прояви през целия турнир, каза Господинов.

Естествено, че се чувства страшно щастлив. Все пак е Мастърс титла, не е някой друг турнир. Макар че той самият казва, че дали е 250, 500 или Мастърс няма значение. Напротив, има огромно значение. Точките са страшно много. Мотивацията е още по-голяма, но не трябва да се заблуждаваме и да очакваме, че всяка седмица ще играе по един и същи начин, добави бащата на Григор.