Бях толкова нервен, призна Григор Димитров, след като спечели първа титла на турнир от сериите Мастърс, побегждавайки Ник Кирьос на финала в Синсинати с 6:3, 7:5.

Тоа твърдение бе изненадващо, тъй като по време на двубоя и особено във втория сет нашият тенисист изглеждаше изключително спокоен, концентриран и контролираше събитията на корта. Опитвах се да не го показвам, обясни той.

Знаех какво трябва да направя, но никога не знаеш какво да очакваш. Ник е много добър тенисист, познаваме се доста добре. Доволен съм от играта си, но мисля, че някои неща можех да направя и по-добре. Нервите обаче бяха там, каза още Григор.

Този успех значи много за мен. Чувствам се уверен преди US Open, но съм здраво стъпил на земята. Щастлив съм, това е най-голямата ми победа. Ще се порадвам ден-два, но след това пак предстои здрава работа, сподели българинът, който от утре ще е девети в световната ранглиста. На US Open ще гледаме мач за мач. Там се играе в пет сета, което на мен ми харесва, каза Гришо.

Ник, винаги е трудно да играя срещу теб. Поздравления за това, че стигна до финала, обърна се той към съперника си на церемонията по награждаването. Благодарности на моя отбор, на моето семейство. Благодаря ви за подкрепата. Обичам да играя тук. Благодарности към основния спонсор на надпреварата. Това е един от любимите ми турнири. Всяка година той става все по-добър, така че поздравления. За мен бе истинско удоволствие да съм тук, оценявам всичко, което правите за нас. Ник, поздравления и всичко най-хубаво на US Open, допълни Григор.

Съперникът му Ник Кирьос го засипа с похвали, след като топло го прегърна и го поздрави на мрежата: Поздравления, Григор! За мен е удоволствие да те видя в топформа, играеш великолепен тенис. Поздравления и за феновете, макар че повечето от вас бяха за Григор. Имах известни проблеми в последно време, той пък показа голяма свежест, още веднъж поздравления, каза Кирьос, за когото, както и за Гришо - това бе първи финал на турнир от сериите Мастърс.