Фамозен Григор Димитров грабна историческа първа титла от сериите Мастърс - вторите по сила турнири след тези от Големия шлем. На финала в Синсинати той победи австралиеца Ник Кирьос с 6:3, 7:5 и грабна трети трофей за годината след тези в Бризбейн през януари и в София през февруари. Това е общо 7-ма титла на Гришо на ниво АТП след Стокхолм през 2013-та година, Букурещ, Акапулко и Куинс в Лондон през 2014-та и Бризбейн и София през 2017-та и най-стойностната в кариерата му до момента. Победата ще изкачи българина до номер 9 в света - само на едно място след рекордното му класиране през 2014-та, когато стигна полуфинал на Уимбълдън.

Григор изигра поредния си отличен мач в Синсинати и грабна своя миг, като в целия турнир не загуби сет. Агресивният Кирьос така и не можа да намери отговор на перфектната защита, разнообразната игра от дъното на корта и точните минаващи удари на хасковлията. Димитров спечели цели 90 процента от дъргите разигравания над 9 удара, което бе доказателство за по-голямата му класа и по-богатия му технически арсенал. През целия двубой Гришо се бранеше безупречно срещу агресивните действия на съперника си, умело изчакваше удобните моменти и контраатакуваше ефективно. 

В първия сет критичен момент се появи в петия гейм, когато нашият допусна две последователни двойни грешки и даде възможност за пробив на Кирьос. След това обаче спаси подаването си и веднага проби съперника си с отлични ретури, което се оказа решаващо. В последния гейм на първата част Гришо сервираше перфектно и не даде никакъв шанс на австралиеца.

Във втората част Гришо придоби още по-голяма увереност и по-лесно започна да печели сервис геймовете си. Кирьос също бе на ниво до 11-я гейм, в който допусна две двойни грешки. Димитров се възползва от тях по най-добрия начин, успя да пробие, след което затвори мача с поредния си убедителен сервис гейм. 

При награждаването Григор заяви: "Здравейте, хора. Ник, поздравям те, че се класира за финала. Благодаря на екипа ми, на семейството ми. Благодаря им много. Благодаря на вас за подкрепата."

Гришо се обърна към феновете и специално към българите по трибуните, казвайки на български: "Благодаря ви! Благодаря ви на всички!"