Най-добрият ни тенисист Григор Димитров записа първия си успех от 6 мача срещу аржентинеца Хуан Мартин дел Потро. Това стана в третия кръг на турнира от сериите Мастърс в Синсинати. Гришо победи с 6:3, 7:5 и потвърди, че се намира в отлична форма и е готов за първата Мастърс титла в кариерата си. В надпреварата не останаха големи имена с изключение на Рафаел Надал, така че това е златен шанс за Българина.

Той започна отлично мача и проби още първото подаване на съперника си. След това удържа аванса си и затвори първата част. Втората започна по идентичен начин, но с обратен знак. Дел Потро проби за 2:0 и на създаде впечатление, че се връща в мача. Гришо обаче съумя да върне пробива за 3:4, след което проби още веднъж за 6:5 в своя полза.

Следващият опонент на Димитров ще бъде победителят от двойката Карен Хачанов и Юичи Сугита. Ако премине и през него, Григор ще изравни класирането си от миналата година, когато игра полуфинал, а в тази фаза евентуално ще го очаква Джон Иснър, Франсес Тиафо, Николоз Басилашвили и Джаред Доналдсън.