Първата българска участничка на Световното първенство по лека атлетика в Лондон Габриела Петрова не успя да се класира за финала в тройния скок, след като постигна 13.90 метра в най-добрия си опит в квалификацията. Четвъртата от планетарния форум в Пекин преди две години беше изключително разочарована и не успя да скрие сълзите от яд.

Тепърва и аз ще си обяснявам случилото се. Каквото и да кажа, при свършен факт няма какво да се промени. Остават само ядът и разочарованието. Всичко беше наред, добре се чувствах, но явно нещо с бягането куцаше. С Треньора обсъждахме, че бягането не е достатъчно бързо, за да се получи хубав скок. На първо време единствено липсата на скорост може да бъде като причина за представянето ми днес, каза състезателката на пловдивския Локомотив пред sportal.bg.

Стадионът е доста добре направен и не се усеща вятър, това не ми е пречело. Мисля, че през новия сезон вече ще сме напълно наясно върху какво трябва да наблегнем. Не е тенхически проблемът, което е добре, тъй като скоростта като качество може да се тренира и да се подобрява. Дано догодина вече да е по-добре. Колелото се върти. Преди това имах много сълзи от радост, сега от разочарование. Вярвам, че пак ще се завърти и тези от радост ще се върнат, каза Петрова непосредствено след участието си в Лондон.