С нов помощник-треньор в щаба си разполага от днес наставникът на волейболната Марица Иван Петков. Младият волейболен специалист Кристиан Михайлов вече е на работа в клуба и бе част от първата за сезона тренировка на женския тим, която се проведе тази сутрин в зала Лаута.

Кристиан Михайлов е роден в Германия преди 25 години, но живее в София, където има собствен клуб – Хектор, и се занимава с развитие на подрастващи волейболисти. Самият Кристиан е играл волейбол в Хектор и за малко във втора дивизия в Германия, а от четири години е треньор. През 2015 година завършва Национална спортна академия със специалност Треньор по волейбол, а сега е и преподавател в столичното учебно заведение. През същата година е и на четиримесечна треньорска практика в девическата школа на италианския Трентино Волей (Тренто), където се учи и от Радостин Стойчев. Година по-късно изкарва стаж и при Витал Хейнен в школата на германския Фрийдрихсхафен (Фридрихсхафен).

“Изключително съм доволен от това, че от Марица се свързаха с мен, и от това, че Иван Петков изрази желание да работим заедно”, заяви Михайлов пред volleymaritza.bg. “Аз съм пределно амбициран и мотивиран и вярвам, че ще успеем да постигнем целите, които сме си поставили за тази година и занапред. Смятам, че с това, с което разполагаме като състав, като отбор и като условия, сме на едно добро европейско ниво и на най-доброто в България.”

“Едно ново начало – начало на един сезон с големи надежди за нас да реализираме една мечта, която е залегнала във всички нас”, заяви пред volleymaritza.bg старши-треньорът на Марица (Пловдив) Иван Петков в първия ден от подготовката на волейболните шампионки на България за сезон 2017-2018. “Но да не избързваме с очакванията! Започваме с надежда и оптимизъм, който трябва да се превърне в достатъчна мотивация за добра работа и в една ментална нагласа за трудните препятствия, които трябва да преодолеем като отбор.”

“За първия етап от подготовката залагаме на базата, която имаме тук, в Пловдив. В средата на септември започваме участия в контролни срещи и сериозни турнири – в Бурса, в Чанаккале... Имаме и Купа Пловдив. Навсякъде ще играят доста сериозни отбори. След това вече ни очаква стартът на Шампионска лига,” добави Петков.

Наставникът говори още за евентуалното участие на отбора в Средноевропейската лига, за новия си помощник-треньор Кристиан Михайлов и за целите, които тимът ще преследва през новия сезон.

Вижте цялото интервю с Иван Петков в официалния видеоканал на Марица в YouTube: