Първият турнир за сезона от Националната верига на България по плажен волейбол за жени и за мъже ще се проведе в Пловдив тази седмица от четвъртък до неделя, като домакини на надпреварата са волейболните клубове от Града под тепетата Марица и Виктория Волей.

Към момента най-силните 19 мъжки и 9 женски двойки са се регистрирали за участие в пясъчните битки за разпределение на наградния фонд от 8000 лева (по 4000 за всеки от двата пола). Марица ще участва с четири свои тандема, които ще бъдат обявени допълнително.

Ще се играе на двойна елиминация по основна схема с 12 отбора, което означава, че при мъжете ще се наложи да се проведат квалификации. Техническата конференция преди квалификациите ще се проведе в четвъртък от 16:30 на кортовете в комплекс за плажен волейбол Пловдив на улица Ясна поляна, а веднага след това ще започнат и самите отсевки. Същата вечер пак там от 20:00 пък е техническата конференция за участниците в основната схема. На нея ще стане ясна и програмата за състезателните дни от петък до неделя. Във всеки от трите дни първите мачове най-вероятно ще започват в 09:00.

В комплекс Пловдив подготовката за турнира тече в пълна сила, като днес се поставиха новите трибуни край централния корт [на снимката]. С предстоящото си брандиране, се очаква до началото на състезанието комплексът да добие нов, почти неузнаваем, вид.