Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова излиза срещу бившата №1 в света и поставена под №5 в схемата при жените Каролин Вожняцки (Дания) за втория си мач на Уимбълдън тази вечер. Двубоят между двете е последен по програма на корт номер 2 и се очаква да започне около 20 часа българско време. Пиронкова стартира с убедителна победа срещу италианката Сара Ерани с 6:1, 6:4, докато Каролин Вожняцки трябваше да положи доста усилия, за да елиминира унгарката Тимеа Бабош с 6:4, 4:6, 6:1.

Бившата лидерка в световната ранглиста, която загуби четири финала в WTA тура тази година, до този момент не е прескачала четвъртия кръг на "Уимбълдън”, но все пак цели пет пъти е достигала до тази фаза на турнира. За разлика от нея Пиронкова има един полуфинал (2010), един четвъртфинал (2011) и едно участие в IV кръг на "Ол Ингланд Клъб".

Вожняцки е неудобна съперничка на Цвети. В четирите изиграни срещи между двете досега българката е взела само сет. За последно двете премериха силите си на 1/2-финалите на Турнира на шампионките в София в края на 2012 година. Тогава Вожняцки спечели с 6:4, 6:1. Двете имат и мач на трева – в Ийстборн през далечната 2008 година, когато датчанката отново е категорична – 6:3, 6:2. Останалите им две срещи са на турнира на твърди кортове в Маями (2008, 2010). Победителката от мача Пиронкова – Вожняцки ще срещне в третия кръг по-добрата измежду Дария Касаткина (Русия, №29) и Анет Контавейт (Естония).

Григор също играе на корт номер 2 тази вечер. Той открива програмата срещу кипъреца Маркос Багдатис, като срещата им е първа и ще започне в 13.30 часа наше време. Българинът води убедително със 7:1 победи в директните двубои, но единствената му загуба е именно на тревните кортове на Уимбълдън през 2012, когато при 7:5, 4:1 за Багдатис Гришо се отказа. Последният им мач също завърши с отказване. Той беше на „Мастърс 1000” турнира в Париж в края на миналия сезон, а Багдатис издържа само един сет на корта. Победителят от двубоя Димитров – Багдатис ще срещне в III кръг спечелилия дуела Джон Иснър (САЩ, №23) – Дуди Села (Израел). Припомняме, че срещите от Уимбълдън се излъчват от Евроспорт.