Най-добрият ни тенисист Григор Димитров започна с убедителна победа участието си на турнира на трева в "Куинс Клъб" (Лондон). Шампионът от 2014 година и поставен под №6 в схемата разгроми в първия кръг американеца Райън Харисън, срещу когото вече има 3 победи от 4 срещи. Григор спечели с 6:3, 6:1 и във втория кръг чака победителя от двубоя между френския квалификант Жулиен Бенето или участващия с "уайлд кард" британец Джеймс Уорд.

Григор Димитров се доближи само на 60 точки от завръщане в топ 10. Въпреки че отпадна рано на турнира "Мерцедес Къп" в Щутгарт миналата седмица, най-добрият български тенисист се изкачи с едно място в световната ранглиста и вече е 11-и с актив от 2980 точки.

Григор се възползва от спада с две места на Александър Зверев, който до вчера беше №10. Пред хасковлията на десетата позиция е Жо-Вилфред Цонга, който има 3040 точки или само 60 повече от Григор.

Така пред Димитров се открива отлична възможност за атака на топ 10. Миналия сезон българинът отпадна още на старта на турнира в Куинс, което означава че няма много точки за защитаване и може само да спечели от участието си там. Припомняме, че Гришо спечели титлата тук през 2014 г. след победа на финала срещу испанеца Фелисиано Лопес. Този турнир е най-силният, който българинът е печелил.