Споменът за загубата от Рафаел Надал в Австаралия все още буди Григор Димитров. В Мелбърн, където бе първият за сезона турнир от “Големия шлем”, българската звезда изпусна отлична възможност да победи бившия номер 1 в света. Това стана на полуфинал, където Григор бе отстранен в пет сета.

“Не искам да лъжа, но това е една от най-болезнените ми загуби. Обаче научих много от този мач. Непрекъснато връщам записа и се питам какво можех да направя по-добре. Дори в един момент изпратих съобщение на треньора ми в 3 часа сутринта, защото не можех да заспя. Смятам, че имах шансове да победя и Роджър Федерер”, призна Димитров в Ротердам, пише 24 часа. Той започна участието си в Холандия с победа срещу играещия за Германия руснак Миша Зверев. Следващият му съперник в зала “Ахой” е Денис Истомин (Узб), когото победи наскоро на осминафинал на Australian Open.

“За първи път в кариерата си печеля толкова много мачове за такъв кратък период. Но свикнах, защото само преди няколко дни станах шампион в София. Всичко се случва толкова бързо. Най-важното е да остана здрав и да върша правилните неща”, коментира Димитров.