Стилиян Петров отново завърза футболните обувки и излезе с екипа на "Селтик" в благотворителен мач пред 25 000 зрители на в Глазгоу. Възстановяващият се от лечение на левкемия бивш капитан на България започна в титулярния състав на сборния тим, съставен от клубната легенда Пол Макстей - Маестрото. Срещу тях бяха звезди, подбрани от бившия капитан на "Манчестър Юнайтед" и английските национали Рио Фърдинанд.

При равенството 2:2 на свещената трева на ст. "Паркхед" в отбора на Стилиян се събраха любимци на "Селтик" като Джаки Макнамара, Джо Хартсън, Любомир Моравчик и самият Макстей. А срещу тях редом с Рио Фърдинанд играха Пол Скоулс, Фил Невил, Анди Коул, Дуайт Йорк.

Преди по-малко от година Стилиян имаше най-главната роля на този стадион в прощалния си мач. "Това беше най-грандиозният момент в живота ми - спомни си българинът пред в. "Дейли рекърд". - Не знаех, че реферът ще спре играта в 19-ата минута. Очаквах, че просто ще се ръкувам с останалите и ще изляза. Не мога да опиша какво е 60 хиляди души да ти ръкопляскат за подкрепа..."

Стилиян говори за здравословното си състояние: "Опитвам всякакви спортове, за да сваля килограми и да си върна формата. От стероидите натежах. Играя футбол с приятели като мен над 35 г., бадминтон, тенис, тенис на маса. Да чукам на дърво, добре съм. Трябва само да пия хапчета през следващите 4 месеца и след това съм "свободен"! Наслаждавам се на живота със семейството, ходим на ваканции. В петък синът ми започна да играе в нов отбор и нямам търпение да го гледам."

Източник: БЛИЦ