Треньорът на Григор Димитров – Роджър Рашийд, разкри подробности около подготовката на българския тенисист, как е избрал да работи с него и любопитни случки от съвместната им работа. Специалистът признава, че хасковлията е най-добрият тенисист. когото той е тренирал. споре днего обаче българинът трябва да покаже, че има и лошо в себе си, защото е прекалено добър и съперникът се чувства комфортно срещу него.

„Правя профили за тенисистите от Топ 75 в света и го обновявам ма всеки три месеца, отбелязвам техните положителни качества, както и кои са слабите им места.

Когато показах това на Григор, му дадох ясно да разбере какви са силните и слабите му страни и от какво се нуждае, за да върви напред. Той нямаше нужда да използва всичките си удари, затова му казах, че не искам да гледам видео с най-добрите му отигравания, след като е загубил мача с 3:6, 3:6, а искам да видя само 10 секунди, след като е спечелил срещата с 6:3, 6:3. Всяка една топка, която удря, трябва да е с някаква цел. Той е едно добро дете, но има нужда и от малко лошо дете от него", заяви Рашийд.

„Григор е пропуснал само един ден досега, при това, защото аз не смятах да се справя. Бяхме на корта и му казах „ти ме отегчаваш". Не бях развълнуван или вдъхновен от това, което наблюдавах този ден, така че го предизвиках да ми покаже нещо друго."

„Грег Норман е човек, който обича красивите и вълнуващи неща в живота. И сам е постигнал всичко. Той е свършил невероятни неща и в етичен план. Взех Григор с мен в дома му, без да му казвам кой знае какво, а просто го оставих да наблюдава Грег. Ако го видите как тренира, ще го обявите за лунатик. Всичко е свързвано с целите, защото това ти дава по-голяма яснота", продължава да разказва треньорът на Гришо.

„Живея като в пашкул, затворено. Мога да съм приятел с всички момчета, но това не е моят стил. Лейтън Хюит и аз останахме много отдалечени от останалите. Трябва да се случва по този начин, ако искаш да си един от най-добрите в света. Не бива съперникът да се чувства комфортно, когато излиза срещу теб. Григор е от този тип момчета, но ние работим върху това", допълни още Рашийд.

„Не обичам да сравнявам тенисистите, които съм тренирал. Григор е най-добрият роден талант, с това, което може да прави като атлет и с ракетата. Той е най-добрият, когото съм тренирал", завърши специалистът.