Словенецът Ермин Шиляк ще бъде новият старши-треньор на "Ботев" Пловдив. TrafficNews.bg излъчи на живо пресконференцията с неговото представяне.

Председателят на съвета на директорите в Ботев (Пловдив) Ангел Палийски представи новия треньор на тима - Ермин Шиляк. Шефът на "канарчетата" призна, че специалистът го впечатлил с това, че пожелал да живее на базата на тима в "Коматево", за да е по-близо до отбора и случващото се в целия клуб.

"Надявам се, че взехме най-правилните решения за клуба. Предложиха ми двама други чуждестранни треньори, както и трима българия. В крайна сметка избрахме Ермин Шиляк. Впечатли ни с това, че през цялото време говорихме само за футбол и ни разпитваше за школата на тима. Шиляк поиска да живее на базата. За първи път ми се случва това. Подписахме за шест месеца с опция за продължаване на договора. Ботев винаги има големи амбиции и няма да отстъпваме. Шиляк знае за мини-кризата, която отборът преживява след срама с Монтана. Всичко, от което има нужда за да работи нормално и спокойно, ще го има", категоричен бе Палийски. 

Пълен запис на брифинга вижте във видеото след 10-та минута. 


TrafficNews.bg