Изпълнителният директор на Ботев (Пловдив) Ангел Палийски разкри в телефонно интервю за ТВ7, че лично бившият треньор на клуба Станимир Стоилов е съдействал за назначението на Ермин Шиляк. Словенецът ще бъде представен във вторник на "Коматево", а шефът на "канарите" разкри, че треньорската рокада е дошла в следствие на срамното петно, което клубът записа при поражението отМонтана с 0:6.

"Точно това е причината. Нямаше да е фатално, ако отборът бе загубил достойно, а не по този позорен начин. Напрежението бе огромно. Петното, което остава в този мач, остава завинаги. Това е основната причина да се разделим с треньорското ръководство", призна Палийски.

"След дълги разговори преценихме да освободим Пенчев. Още от вечерта започнахме да търсим треньор. Пловдивското дерби, което ще се играе тази събота, допълнително ни принуди да бъдем по-бързи в избора си. Разговарях няколко пъти с Шиляк по телефона и получих от него правилните отговори. Дадохме му достатъчно време да се запознае с клуба. Много лесно взехме това решение да назначим именно Шиляк", продължи шефът на Ботев.

На въпрос, кой е препоръчал Шиляк на пловдивския тим, Палийски обясни: "От три независими източници извън България, в това число и г-н Стоилов, успяхме да съберем достатъчно информация за новия наставник. Абсолютно всички информации, които получихме, се покриват като качества и характер на треньора, които ние търсихме".

TrafficNews.bg