Отборите на Монтана и Ботев (Пловдив) играят при резултат 5:0 в среща от втория кръг на "А" група. Иван Минчев (5', 35'), Атанас Илиев (7') и Борислав Балджийски (14') се разписаха. Второто попадение на Минчев бе особено красиво, след като падна с удар от центъра на терена.

Домакините, набрали самочувствие след точката, която взеха при визитата на Берое, започнаха много силно и до 7-ата минута вече имаха два гола преднина. В 5-ата минута Минчев проби през центъра, защитата на "канарчетата" не успя да изчисти и офанзивният халф успя да препарира Михаил Иванов с хубав прехвърлящ удар, съобщи sportal.bg

Стотина секунди по-късно Илиев се възползва от още едно неразбирателство в отбраната и прати топката покрай стража на "жълто-черните" за втори път.

Натискът на Монтана продължи и в 14-ата минута Балджийски стреля от голяма дистанция, Иванов изби лошо с една ръка и кълбото попадна в мрежата за трети път.

Две минути по-късно Балджийски отново опита своя късмет, но този път топката срещна напречната греда.

В 26-ата минута Александър Колев отправи първи удар към вратата на Монтана, но Христо Иванов улови без проблем.

В 35-ата минута вратарят на гостите Мишо Иванов стана за смях, след като Минчев стреля от центъра на терена и успя да го преодолее за 4:0.

В 42-ата минута "канарчетата" получиха право да изпълнят дузпа за нарушение на Асен Георгиев срещу Нико Варела. Колев застана зад бялата точка, но Иванов хвана ъгъла и изби кълбото. Това е втора поредна изпусната дузпа за тима, след като миналия кръг Мариян Огнянов не успя да вкара на Левски.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg