Люис Хамилтън спечели квалификацията за Гран при на Унгария и на стартовата решетка в състезанието утре двукратният световен шампион ще се подреди на първа позиция. Втори ще е съотборникът му Нико Розберг, който отново не можа да подобри обиколката на британеца, съобщи sportal.bg.

На трета позиция в Q3 остана Себастиан Фетел с Ферари, който за пореден път ще опита да притисне Мерцедес и евентуално да им отнеме лидерството. Четвърти ще застане Даниел Рикардо с Ред Бул, следван от Кими Райконен и Валтери Ботас. Топ 10 затвориха Даниил Квят, Фелипе Маса, Макс Верстапен и Ромен Грожан.

Утре за първи път в историята на Макларън отборът няма да има нито една кола сред първите 10 - Фернандо Алонсо отпадна във втората част от сесията, когато болидът му се развали и испанецът го добута до питлейна. Неговият съотборник Дженсън Бътън завърши 16-и заради проблем със системата ERS.

Розберг се оплакваше от поведението на колата си в различни етапи от квалификацията и така и не можа да се възстанови напълно, за да пребори Хамилтън. Така двамата останаха разделени на 0.358 секунди след първите си обиколки в Q3, а накрая германецът завърши на половин секунда от Люис.

За третото място се надпреварваха Ферари, Ред Бул и Уилямс в Q2, но в крайна сметка то отиде при Фетел, изпреварвайки Рикардо.

Нито един от двата болида на Форс Индия не можа да си намери място в челото - Нико Хюлкенберг и Серхио Перес завършиха 11-и и 13-и, разделени от Карлос Сайнц с Торо Росо.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg