Тодор Батков коментира ситуацията в „Левски" след като „сините" останаха във втората шестица на „А" група. Адвокатът присъства днес за Общото събрание на Управителния съвет, но си тръгна по-рано. Батков призна, че положението е много тежко, но драстични промени няма да се правят.

„Тази сбирка бе по инициатива на националния клуб на привържениците на „Левски" и на Тръста. Бях поканен, но имам два много важни ангажимента и няма да мога да остана до края. Темите са няколко. Естествено началото беше за „историческото" класиране. Повече ще говорят колегите, като завършат заседанието и вземат съответните решения. Аз мога да споделя моите впечатления. Това, което се случи преди два дни, ние сами сме си виновни, факт. Ние сме отбор доскоро в първата шестица, който взе най-малко точки от втората шестица. Ние загубихме точки срещу по-слаби съперници и се докарахме до ситуацията, в която да зависим от други", коментира Тодор Батков.

„Не искам да коментирам феърплей, мъжкарство и т.н. Мога само да заявя, че „Левски" не е влизал и няма да влиза, докато аз имам отношения в клуба в такива сметки и ситуации, и може би затова сме „Левски" и толкова ни обичат хората. Независимо от горчилката сезонът не е завършил. Продължаваме за Купата, имаме реален шанс да я спечелим, което частично ще спаси сезона. Имаме 10 мача във втората шестица, в които задължително трябва да победим. Драстични промени на този етап няма да правим."

„Да, отказах да я приема. Моделът, по който се развива „Левски", е негово дело и не мисля, че е лош", каза Батков по повод отхвърлената оставка на Георги Иванов-Гонзо, съобщава plovdivderby.com

„Не искам да говоря за ЦСКА, макар че мога много неща да кажа. Но всеки има глава на раменете си и очи, както и някакви, макар и любителски знания, за футбола. Аз ли да го казвам, след като цяла България видя какво се случи", заяви Батков по адрес на двубоя „Ботев" – ЦСКА (2:0), от 22-я кръг на "А" група.

„Дали ще бъдем седми или пети, или четвърти, или дори трети за мен няма голяма разлика, след като не сме шампиони. Нелепо е, че сами сме си виновни и вместо да решим голяма част от интригата до декември, ние се оставихме до последните мачове. Може би по друг начин трябваше да изглежда отборът в Разград, да излезе с друга мотивация, да се представи много по-добре, отколкото бе в действителност, това също е шанс, който пропиляхме, но...", продължи адвокатът.

„Продължаваме с дарителската кампания и погасяването на задълженията, но е много по-трудно. Предписанията са такива, каквито за други отбори. В рамките на възможностите ни ще покрием каквото можем. Надявам се да се справим, но е тежко", завърши Батков.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ВИЖТЕ ТУК!

TrafficNews.bg