Лудогорец надви Славия при визитата си в Овча Купел с 3:0 и така си осигури първото място след края на редовния сезон. „Орлите” имаха трудности при днешното гостуване, но все пак се добраха до успеха след попадения на Ешпиньо в 31-ата минута, Златински в 92-ата минута от дузпа и Мисиджан в 93-ата минута.

Славия пък 9-ото място с актив от 20 точки, след като отборът записа втора поредна загуба след подновяването на шампионата. Димитър Везалов отново попадна под "светлините на прожекторите", след като направи умопомрачителен пропуск в 90-ата минута, когато от близка дистанция прати топката някак си извън пределите на вратата.

Срещата започна активно за гостите и още в 8-ата минута Ал. Александров от състава на разградчани имаше шанс да се разпише след разбъркване, след корнер, но ударът му бе неточен.

Постепенно играта се поизравни и в 21-ата минута „Белите” имаха добър шанс, след като Манзоро засече топката след корнер, но Дяков изчисти.

В 29-ата минута Везалов бе нацелен по ръката от Абало в наказателното поле, но реферът подмина ситуацията и прецени, че няма дузпа.

Две минути след това все пак Лудогорец стигна до попадение. След бърза атака на гостите се стигна до разбъркване в наказателното поле на Славия. Абало в крайна сметка центрира и Ешпиньо с удар от движение от близка дистанция успя да реализира.

Домакините наложиха натиск на шампионите в първите минути на второто полувреме и стигнаха до ранен корнер след подновяването на играта, но защитата на разградчани се справи. В 52-ата минута Василев отправи мощен удар към вратата на гостите, но Стоянов бе перфектен и успя да се намеси.

Четири минути след това Славия стигна до още един шанс, след като Фонсека пусна към Вълчанов, който опита хубав пас към наказателното поле, но отбраната на гостите се справи.

В 62-ата минута Дяков отправи слаб и неточен удар към вратата на Славия, а няколко минути след това и домакините реагираха с удар на Манзоро, но Стоянов се справи. В 70-ата минута Ешпиньо изпълни фаул, но топката премина покрай вратата на домакините.

Десет минути след това Василев бе на косъм от изравнителен гол, но прекрасният му удар бе отразен от Стоянов с върха на пръстите. Реферът пък отсъди аут в ситуацията. 

В последните минути пред Мисиджан се откриха два шанса, като при първия от добра позиция прати топката в мрежата встрани вратата, а при втората си възможност остана очи в очи с Петков, но ударът му от малък ъгъл бе спасен.

В 90-ата минута Славия направи невероятен пропуск, след като Везалов бе намерен на абсолютно чиста позиция в наказателното поле, но някак си от метър-два пропусна с глава. Стори се, че бранителят игра и с ръка в ситуациата, но това вече нямаше значение.

В продължението Мисиджан падна в наказателното поле и гостите получиха малко пресилена дузпа, която бе реализирана от Христо Златински. В 93-ата минута и Мисиджан се разписа, след като отправи прекрасен удар от наказателното поле, който срещна гредата и влезе в мрежата на Петков.

TrafficNews.bg