Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров приключи безславно участието си в надпреварата при двойките на турнира от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс.

Тази вечер Гришо и неговият партньор Марди Фиш бяха надиграни с 3:6, 4:6 от Давид Ферер и Фернандо Вердаско. Срещата тръгна лошо още от началото за Димитров и Фиш, които допуснаха пробив още в първия гейм. След това те за малко да бъдат пробити отново и при второто си подаване, но някак успяха да се справят.

Съперниците им обаче стояха отлично на корта и набързо приключиха нещата в сета с 6:3 гейма в своя полза.

Във втория сет отново се стигна до ранен пробив за Вердаско и Ферер, които набързо поведоха с 3:1. Този път обаче Гришо и Фиш успяха да притеснят противниците си и веднага върнаха пробива и стигнаха до 3:3.

След това всеки от съперниците печелеше своите подавания до резултат 5:4 в полза на Вердаско и Ферер, когато сервис изпълняваше Димитров. В решителния момент обаче той показа колебание и се стигна до пробив на нула, който сложи точка на спора за крайното 4:6.

С тази победа Ферер и Вердаско се класираха за втория кръг в турнира, където ще играят срещу победителя от сблъсъка между Даниел Нестор/Рохан Болана (Канада) и Жереми Шарди/Ришар Гаске (Франция).

TrafficNews.bg