Първата ни ракета Григор Димитров се поздрави с първа победа над идола си Роджър Федерер, макар и в демонстративен мач. Гришо спечели шоуто в зала "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк с 6:2, 1:6, 7:5.

В залата да подкрепят Григор бяха неговите родители, а сред зрителите се забелязваше и големия тенор Пласидо Доминго, който използва случая, за да се запознае лично с двамата тенисисти.

Мачът продължи повече от два часа и беше повече шоу, като и двамата тенисисти се забавляваха на корта, но предложи и някои великолепни отигравания и от двете страни на мрежата.

Преди Димитров и Федерер на корта излязоха бившите тенисистки Габриела Сабатини и Моника Селеш, а мачът между тях завърши 8:5 в полза на аржентинката, която показа по-добра форма. Григор спечели набързо първия сет с 6:2, като успя да пробие съперника си в третия гейм, като при това не му позволи да спечели дори и точка. 

В почивката между геймовете Роджър Федерер даде кратко интервю, в което определи Григор като един от тенисистите, които ще доминират играта в следващите 5-10 години и похвали избора на организаторите да поканят именно него за демонстративната среща, посветена на Международния ден на тениса.

Вторият сет премина изцяло под знака на Федерер, който го взе с 6:1. Григор пък на свой ред даде интервю, което явно повлия на концентрацията му. Григор сподели вълнението си от това да играе в прочутата арена и припомни, че Ню Йорк е една от паметните спирки в кариерата му. Третият сет беше значително по-оспорван от предходните два, но победата след 7:5 отиде у Григор, който по този начин записа първи успех над именития си съперник. Най-любопитният момент в този сет беше когато Григор даде ракетата си на един от подавачите на топки край корта и той му спечели точка срещу Федерер при 3:2 гейма. 


След мача Федерер се пошегува, че ако е бил с 10 години по-млад със сигурност е нямало да загуби от Григор. 

ОЩЕ СПОРТНИ НОВИНИ ВИЖТЕ ТУК!


TrafficNews.bg