Новият треньор на Кубрат Пулев, Ули Вегнер, заяви, че Кобрата ще може да спечели световната титла едва след като шампионът Владимир Кличко прекрати състезателната си кариера.

72-годишният германец, който над 40 години е в професията, е бил треньор на шестима състезатели, стигнали до световна титла. Нито един от тях обаче не е печелил в свръхтежка категория, където от десет години доминира Кличко.

"За мен е ясно едно - в момента никой не може да победи Владимир Кличко. Денис Бойцов и Пулев мога да ги подготвя за момента, когато Кличко си тръгне от бокса", категоричен беше Вегнер.

Той каза още, че не е впечатлен от британеца Тайсън Фюри, който е непобеден в 24-те си мача на професионалния ринг и е сред претендентите за мач с Кличко.

"Тайсън Фюри е един шоумен. На ринга не съм видял нищо впечатляващо от него. Заедно с някое от моите момчета скоро ще се изправим срещу него", допълни 72-годишният специалист.

Кубрат Пулев издържа до петия рунд срещу Владимир Кличко в мача за световната титла в тежката категория по бокс през ноември миналата година. Украинецът нокаутира българина, а след срещата самият Пулев заяви, че не е доволен от представянето си. Въпреки това Кобрата съзря позитивното, като оцени случилото се като солидна порция опит.

TrafficNews.bg