Ботев Враца унижи шампионите от Лудогорец с 3:1 в  първия кръг на efbet Лига.  Домакините се подиграха с шампионите след голове на Валери Домовчийски, Даниел Генов и Петър Атанасов. Любопитното е, че и тримата футболисти са минали в кариерата си през Ботев Пловдив.  

Резултатът се дължи и до голяма степен на червения картон на капитана на „орлите” Светослав Дяков, който си изкара два жълти картона в 11-тата и 33-тата минути.

Ботев се възползва от численото си превъзходство и в 43-ата минута откри резултата след поредната добра атака. Тя се проведе през зоната на Недялков, където Генов стигна почти до аутлинията и центрира към непокрития Домовчийски, който майсторски с едно докосване простреля Ренан за 1:0.

Само две минути след почивката Ботев нанесе втори удар. Врачани спечелиха корнер след неориентирана игра на Анисе. След неговото изпълнение Н'Диайе стреля с глава, Ренан изби, а Генов с добавка в близкия ъгъл на бразилския страж покачи на 2:0.

Петър Атанасов направи резултата класички в 82-тата минута. Гостите успяха да върнат само едно попадение в добавеното време от дузпа, реализирана от Соуса.