Големият талант на баскетболния Академик Бултекс 99 Симеон Димитров се представи блестящо на първия турнир при първото участие на български отбор в младежката Евролига – най-престижната и силна международна клубна надпревара при подрастващите. 13-годишният Мони игра за Балкан, който представя страната ни и има право да картотекира двама състезатели от други клубове за състезанието.

На турнира за деца до 14 години от Група А на Централноевропейската зона в Шопрон, Унгария, Димитров получи индивидуална награда за най-добър състезател за своя тим, отличавайки се с 18 точки и 13.5 борби средно на мач, като по първия показател е на 11-то място, а при борбите е трети в целия турнир. Средният му личен коефициент 24 пък му отреди 5-то място от всички участници в състезанието. Също така той заслужено бе избран и в идеалната петорка на надпреварата в Шопрон.

В унгарския град Балкан записа две победи и две загуби, като в три от 4-те мача Симеон постигна дабъл-дабъл. В първата среща отстъпи на домакините само с 2 точки разлика – 69:71, като пловдивската надежда бе топреализатор с 25 точки и 17 борби.  Във втората среща Балкан разгроми унгарския Солнок със 102:59 и 16 борби на Мони. Последва загуба от германския Байерн с 68:80, като Димитров отново бе лидер за нашите при борбите с 8 овладени топки под коша. В последната среща Балкан победи сръбския Младост Земун с 60:50 и 13 борби на Симеон.

Балкан е домакин на следващия турнир в Евролигата при 14-годишните в средата на януари следващата година. Симеон Димитров ще играе и на него, както и в срещите от същата възраст на Балканската купа с Академик Бултекс 99. С пловдивския тим Мони стана държавен шампион при 12-годишните под ръководството на старши трньора Йордан Иванов, който има огромна аслуга за развитието на таланта. Само преди месец-два Димитров хвана окото на главния скаут на Реал Мадрид заедно със съотборника си в Академик Денис Камбуров.