Волейболистката на пловдивската Марица Мария Данчева бе най-резултатна за страхотната победа на националния отбор на България за жени до 23 години срещу световната сила Бразилия. Тя записа 12 точки (2 блока, 3 аса и 71% ефективност в атака) за успеха, извел нашите още по-близо до класиране за 1/2-финалите на Световното първенство в Словения. Момичетата на легендата на родния волейбол Антонина Зетова, удариха действащия шампион с 4:0 (15:10, 15:5, 16:14, 15:9) /шампионатът се провежда по новите експериментални правила - 4 от 7 гейма до 15 точки/ в предпоследния си мач от Група В на Мондиала.

Така българските "лъвици" остават непобедени до момента, като са еднолично начело във временното класиране с 4 победи от 4 мача и 11 точки. "Селесао" са втори с 3 победи, 1 загуба и 9 точки. По този начин България има огромни шансове да завърши на едно от първите две места и да се класира за полуфиналите. Утре (15 септември) от 18,00 часа България ще изиграе и последната си среща в групата срещу другия сериозен съперник Турция.

Още три маричанки играха за нашите - либерото Жана Тодорова, разпределителката Мирела Шахпазова и преминалата в италианския Ямамай Силвана Чаушева, която се отчете с 4 точки.