Преди няколко дни националният отбор на България за жени до 23 години започна своята подготовка за Световното първенство в Словения със забележимо присъствие на състезателки от Марица (Пловдив).

Сред единадесетте волейболистки, които се готвят в София под ръководството на треньорката Антонина Зетова от понеделник насам е либерото на Жълто-сините Жана Тодорова, която бе обявена за най-добро либеро на Световното първенство до 20 години през 2015.

Сред младите Лъвици е и разпределителката Мирела Шахпазова, която бе отстъпена от Марица на Раковски (Димитровград) през изминалия сезон в Националната волейболна лига.

Силвана Чаушева, която това лято премина от Марица в италианския Унет Ямамай (Бусто Арсицио), също е част от състава на Тони Зетова.

Наложи се и Йоана Николова, която играе плажен волейбол за пловдивския клуб, да изостави временно пясъка и да се завърне в залата, за да се включи в подготовката на Трикольорките.

Очаква се по-късно към отбора да се присъединят още волейболистки, които в момента са ангажирани с женския национален отбор или с националната гарнитура до 20 години.

Световното първенство за жени до 23 години ще се проведе от 10 до 17 септември в словенската столица Любляна.