Шахматната надежда на Локомотив 2000 Вики Радева спечели твърде любопитен мач, а нейният тим стана републикански шампион за жени на провелото се отборно първенство в Приморско. Пловдивчанки завоюваха за трети път шампионската титла и бяха в състав - Ива Виденова, Виктория Радева и Румяна Гочева и завършиха със 7 т. и оставиха зад себе си ШК Чесбомб с 6 т. Трети е Локомотив Пловдив с 5 т. Така пловдивската доминация в женския шахмат  продължава в пълна сила.

Отлично се вписа в състава 16 годишната стипендиантка на Общество Nota Bene Виктория Радева, която игра на втора дъска. На 1-ва дъска шампионката на България Ива Виденова отново показа висока класа. На трета дъска Румяна Гочева също бе безкомпромисна. Доста интересна ситуация се получи в едно от пловдивските дербита - Локомотив 2000 - Чесбомб 2-1. На втора дъска една срещу друга застанаха Виктория Радева с треньор GM Александър Делчев и WGM Емилия Джингарова - съпруга на GM Делчев. Вики успя да надделее, а у треньора останаха смесени чувства - на задоволство, че ученичката му е победила и на разочарование от загубата на съпругата си.

При мъжете все още нещата не са ясни. Начело е отбора на Арбитрус Разград, а плътно след тях са миналогодишните шампиони от ШК Чесбомб. Шампиона ще стане ясен във вторник. Веднага след това започват и първенствата за мъже и жени по рапид и блиц.