Втора поредна държавна титла грабна футболният отбор 8-10 клас на Професионалната гимназия по електротехника и електроника /ПГЕЕ/. Тимът на старши треньора Янко Радев, в който играят момчета от школите на Локо, Ботев, Ботев 2002, Марица, Спартак и Сокол Марково, спечели безапелационно финалния турнир на помощния изкуствен терен на базата на академията на Христо Стоичков в Етрополе. Това е общо трети републикански трофей на Електротехникума, който бе шампион и през 2013 г.

Във финалите участваха 6 отбора, разпределени в три групи. Пловдивският тим победи връстниците си от София с внушителното 11:1, след което се наложи и над Варна с 2:1 с гол в последната минута. На финала момчетата на Янко Радев сразиха домакините от академията на Стоичков – Чавдар Етрополе с 2:1 и заслужено грабнаха трофея, доказвайки, че са най-добрите в своята възраст у нас.

Титлата дойде непосредствено след завръщането на ПГЕЕ от световното за ученици в Прага. Там пловдивският тим представяше България като държавен шампион от миналия сезон и се класира на престижното 12-то място от 24 отбора при изключително силна конкуренция. Пловдивчани са единственият български отбор, участвал на две поредни световни първенства за ученици. През 2015 г. в Гватемала възпитаниците на Янко Радев се класираха на 9-о място.

Успехът ни би бил немислим без подкрепата на клубовете и ръководството на училището в лицето на директорката Стоянка Анастасова и целия учителски колектив. Изключително сме им благодарни за цялата съпричастност, която проявяват, каза старши треньорът Янко Радев.