Локомотив вгорчи рождения ден на бившия си капитан Мартин Камбуров и грабна победа като гост с 2:1 срещу Берое. По този начин черно-белите прекъснаха лошата си серия от 9 шампионатни мача без победа срещу заралии. Отборът на Войн Войнов игра много организирано и напълно заслужено спечели втора поредна победа, като даде заявка, че излиза от игровата криза, в която бе изпаднал в последно време.

Мачът очаквано започна с натиск на Берое, но Локо отвръщаше с бързи контри. В 15-та минута имаше съмнение за дузпа за черно-белите, след като Желев спря с ръка центриране отляво, но реферът си замълча. Малко след това Камбуров се озова на удобна позиция за Берое, но не можа да овладее добре и да отправи удар. В 21-та минута Димо Бакалов излезе сам срещу вратаря, но не можа да отбележи, а Марчев бе неточен при добавката. Две минути по-късно Локо Локо откри. Муса Мохамед бе изведен отляво, центрира перфектно и връхлитащият Димо Бакалов с глава забоде топката в мрежата. Берое продължи да натиска и стигна до изравнително попадение в 38-та минута. Камбуров изведе Карачанаков отляво, той центрира отлично и нисичкият Педро Еуженио с глава прониза мрежата.

След почивката двубоят бе също толкова интересен и динамичен, както и през първото полувреме. Берое търсеше втори гол, Локо се бранеше организирано и използваше всяка възможност за контраатака. В 63-та минута Карачанаков опита удар след центриране от дълбочина, топката попадна у Райнов, който се протегна и я отклони отблизо, но Пиргов изби. В 70-та минута Локо попари домакините с втори гол. Паоло Серджо отлично изведе резервата Дино Мартинович зад защитата, нападателят преодоля вратаря и прати топката в опразнената врата. В последните минути домакините още повече засилиха натиска, но срещнаха непреодолим отпор от организираната защита на Локомотив.

Берое: Перниш, Желев, Виданов, Иванов, Райнов, Охене, Камбуров, Цонев, Леони, Карачанаков, Еуженио.

Локомотив: Пиргов, Крумов, Везалов, Марков, Мухамед, Траянов, Пауло Серджо, Фрикеше, Марчев, Бакалов, Райков.