Локомотив Пд привлече марoконеца с френски паспорт Раян Фрикеше. Двете страни подписаха днес договор за период от година и половина. Футболистът е роден на 9 октомври 1991 година (25 години) в град Анже, Франция. Играе на позициите защитник и полузащитник. Юноша е на ФК Анже. Състезавал се е за тимовете на Анже и Аячо. Има мачове за тима на Мароко до 23 години.

Много съм щастлив, че съм вече част от Локомотив. Играл съм във Франция в Анже заедно с Клаудиу Кешеру, който е в момента в Лудогорец. Бил съм съотборник и с Халед Аяри, които е част от Локомотив. Чух добри отзиви от тях за първенството на България, което е на едно добро ниво. Ще дам най-доброто от себе си за отбора заяви Раян Фрекеше пред lokomotivpd.com.

Междувременно президентът на черно-белите Христо Крушарски записа пореднатах медийна изява. Той намекна, че някои от играчите на отбора му са играли симулативно. Няма да позволя да се случи онова, което стана в последните две години - да си отиде треньорът под влияние на натиска. Откакто влязох в съблекалнята, научих фактите. Например, че в мача с Левски някои хора са се радвали на 0:5, сякаш са направили голяма победа. Левски си е Левски, а от ЦСКА паднахме, защото се стресирахме, каза Крушарски пред "Дарик".  Не съм сложен в Локомотив от властта. Аз сам се сложих! Помолиха ме Христо Бонев и Наско Узунов и се разбрахме да помагам с 200 хиляди лева на година. Когато видях, че парите ми заминават насам и натам и резултатите се повтарят, реших да взема акциите, обясни още бизнесменът.