Локо падна нещастно от Славия с 2:1 на Лаута след драми, ексцесии по трибуните и прекратяване на двубоя за няколко минути.  Черно-белите диктуваха събитията през по-голямата част от срещата, направиха доста пропуски и не заслужаваха подобна участ, но явно напрежението след срамната загуба от Пирин с 5:0 си каза думата.

Още в самото начало Марчев изведе Паоло Серджо, който се пребори в пеналта на Славия и стреля от добра позиция, но топката мина покрай гредата. Малко след това Симеон Райков центрира отляво, Пламен Николов засече с глава, но коженото кълбо мина на сантиметри от десния страничен стълб. В 12-та минута пък Райков стреля силно, но не можа да порази целта. В 31-та минута паоло Серджо изведе Райк отляво, но шутът на нападателя профуча покрай гредата. Последва далече удар на Ванчо Траянов над вратата. В последната минута на първото полувреме отново Траянов стреля от пряк свободен удар и разтресе гредата.

След като през цялото първо полувреме домакините определяха темпото и създадоха повече положения, в началото на второто получиха студен душ. В 47-та минута Галин Иванов откри за Славия противно на логиката. Ванчо Траянов сгреши е дна върната топка и му подаде, а играчът на Славия не сгреши. Малко по-късно той отправи силен удар към вратата на Локо, но топката мина над гредата.

В 56-та минута Локо изравни и все пак логиката възтържествува. След центриране отдясно Марчев засече с глава, топката се отбил в тялото на защитник на Славия и попадна у непокрития Умарбаев, който с техничен удар отблизо порази мрежата.

След този гол мачът се изнерви, а напрежението на терена се пренесе и по трибуните Феновете на Локо, намиращи се зад вратата на Славия започнаа да замерят вратаря с предмети, един от тях дори хвърли тръба на терена. Президентът на Локо Христо Крушарски лично отиде да усмирява запалянковците и след няколко минутно прекъсване мачът бе подновен.

В 81-та минута нов студен душ поля домакините. Калоян Кръстев проби отляво, Пламен Николов го хвана за ръката, играчът на Славия падна в пеналта и реферът отсъди дузпа, превърната в гол от Димитров. въпреки даденото 6-минутно продъжение, силите на Локо не стнигнаха за изравнителен гол.

ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ - СЛАВИЯ 1:2

0:1 Галин Иванов 47, 1:1 Умарбаев 56, 1:2 Димитров 81 дузпа

ЛОКО ПД: И. Пиргов; Муса, Марков, П. Николов, П. Крумов; Траянов, Умарбаев; Марчев, Пауло Серджо Райков; Аяри

Старши треньор: В. Войнов

СЛАВИЯ: Стергиакис; Омар, А. Христов, К. Велков; Мба, Мартинов, С. Велев, Ндонг; Г. Иванов, Минчев,; И. Димитров

Старши треньор: З. Загорчич

СЪДИЯ: Ивайло Стоянов

СТАДИОН: “Локомотив”, Пловдив

НАЧАЛО: 20:00 часа