Феновете на пловдивския Локомотив отрекоха изнесената в официалния клубен сайт информация, че кметът Иван Тотев е бил поканен да стане член на Клуба на привържениците на Локомотив Пд. В същото време те засвидетелстваха своята признателност към градоначалника за жестовете, които е правил за клуба. Ето и цялото изявление на феновете:

Фенклубът на Локомотив наистина е обсъждал възможното приемане на кмета Иван Тотев в редиците си. През годините на своето управление, г-н Тотев нееднократно е помагал на любимия ни клуб. Ние, локомотивците, сме признателни хора и като такива винаги ще помним неговите жестове.

Длъжни сме обаче да заявим, че във Фенклуб Локомотив Пловдив не е взимано решение за покана към г-н Тотев за членство, както побърза да обяви официалният сайт на клуба. Оставяме на клубното ръководство да реши, как да санкционира служителя си, наредил на пресслужбата да напише невярната информация.

Подчертаваме, че с настоящата декларация не търсим конфронтация с кмета на Пловдив и не омаловажаваме неговите усилия за развитието на спорта в града. Към г-н Тотев оставаме с най-добри чувства.