Световният шампион с младежите на Нигерия Муса Мохамед, който бе привлечен под наем от Локо, няма да получава висока заплата, но ще има шанс да заработи изключително солидни за стандартите на клуба бонуси, твърди „Меридиан Мач".

20-годишният десен бек бе привлечен под наем от турската сензация Истанбул (Башакшехир), а Мохамед впечатлява и с 3 мача за националния тим на страната си. Бранителят щял да получава 6 000 евро, като част от заплатата ще се допълва от клуба-майка Истанбул Б. Талантът обаче ще получава по 500 евро на всеки мач, обещан му е внушителен бонус при място в тройката, купа на България или участие в евротурнирите.

От Истанбул Б пуснали играча си при много изгодни за Локо условия, за да трупа игрова практика и да преценят дали да го задържат след изтичане на наема. През 2013 година Муса печели Световното първенство при 17-годишните, заедно със своите сънародници. Мохамед е несменяем титуляр във всичките 7 мача, като отбелязва 3 гола и прави 2 асистенции в турнира. Бекът подписва 3-годишен договор с тима на Инстанбул Б през лятото на 2015 година, след като преди това няколко месеца тренира с тима на Бешикташ.