Община Пловдив даде зелена светлина за започване на процедура по отдаването на стадион Лаута на ФК Локомотив Пд на концесия, стана ясно след срещата между представители на клуба и кмета Иан Тотев. На нея присъстваха новият изпълнителен директор на черно-белите Кузман Маринков, административният шеф Атанас Узунов и Румен Райчев от ръководството на черно-белите.

Както TrafficNews.bg първи съобщи още в края на април, президентът на Локо Христо Крушарски склони на малкия вариант на концесията – без волейболното игрище, тенис кортовете и лекоатлетическото хале. Първоначално Крушарски икаше целия комплекс от 96 декара, но това нямаше как да стане, тъй като спортните клубове имаха договори за ползване на базата и те нямаше как да бъдат прекратени. Така проблемът ще бъде само боксовата зала, която се помещава на централната трибуна, но за нея ще бъде отделено място в новия проект.

Двете страни са се разбрали за подготвянето на необходимите документи и стартирането на процедурата по концесията. Тя обаче може да бъде одобрена от Общинския съвет не по-рано от месец март догодина. На разговорите е било обсъждано и отдаването на терен за построяването на база за детско-юношеската школа на клуба.