Най-малко 8 чужденци ще акостират в Локо Пловдив на проби, заяви старши-треньорът на отбора Войн Войнов. Освен тях ръководството на отбора преговаря с още четирима от добре познатите български футболисти, играли в Първа лига.  Войнов обаче не пожела да разкрие имената им.

„Няма да бързаме с новите играчи. Първо ще им преценим качествата, а след това ще решим дали да ги привлечем”, каза Войнов.  Той допълни, че още основни играчи могат да напуснат тима в близките седмици, а други да бъдат освободени.

Треньорът на тима разкри, че има договор за 1 година. Ако нещата тръгнат той не изключи вариант да остане по-дълго на поста си. Това обаче ще се решава едва след края на сезона.

Днес играчите на Локо Пловдив проведоха първа тренировка от лятната подготовка, а след два дни отиват на лагер в Банско. Там те ще изиграят по-голяма част от контролните си срещи.

Спортният директор Чавдар Цветков пък заяви, че дотогава заплатите на футболистите ще бъдат изплатени. Той обаче не конкретизира дали става въпрос за всички задължения или само част от тях.