Двама футболисти на Локо - Александър Тунчев и Кирил Котев, се явиха на разпита във връзка с шумната афера за черно тото във футбола ни и делото срещу бившите треньори на Любимец Красимир Мечев и Анатоли Тонов. Прокуратурата ще извади десетки аудиофайлове, описани в 14 тома, съобщава Телеграф. Мечев и Тонов са обвинени в манипулиране на мачове по време на престоя им в Любимец.

Те присъстваха лично на стартиралото дело заедно със своите адвокати. На разпит трябваше да се явят, но не дойдоха, още капитанът на "черно-белите" Мартин Камбуров, както и Асен Георгиев, Йордан Тодоров, Георги Вълчев и Здравко Лазаров - Електричката. Последният е дал болничен, за да извини отсъствието си. Данчо Тодоров - Тъча е в германските долни дивизии, а Георгиев пък бе на лагер с Берое преди плейофа реванш с Ботев (Пловдив).

Има и трима защитени свидетели, които ще дадат своите показания на следващото заседание, насрочено за 14 юни. Те няма да влизат в съдебната зала, а ще са скрити от обвиняемите и останалите свидетели, като ще дадат своите показания по случая в писмен вид.