Локомотив заслужено грабна точка от стадион Българска армия, след като направи 0:0 с ЦСКА. Черно-белите имзиграха много стабилен мач в тактическо отношение и можеха да си тръгна и с нещо повече, но пропуснаха няколко добри положения през второто полувреме. Червение опитваха натиск през целия мач, но отборът на Войн Войнов се защитаваше солидно и на свой ред контраатакуваше опростено и опасно.

Стойността на спечелената точка се подсилва и от факта, че капитанът Мартин Камбуров бе оставен резерва и влезе в игра след почивката. А Локомотив показа, че и без най-добрия си футболист е достатъчно класен тим. Така пловдивският тим остана в борбата за място в евротурнирите. Локо запази шансове за 4-то място, което вероятно ще даде право на бараж за Лига Европа. Отборът на Войнов се изравни по точки с Черно море и изостава с три пункта от Дунав, който по-рано днес победи моряците като гости с 2:1 и е 4-ти. До края на сезона Локо приема Черно море и Дунав и гостува на Лудогорец, който вероятно ще излезе в последния кръг без доста от звездите си.

Първото полувреме бе равностойто и динамично, но без чисти положения пред двете врати. Черно-белите опитваха да играят по-прибрано и да атакуват опростено и директно, но засега трудно стигат до ситуации за гол. В 15-та минута Умарбаев нанесе силен удар от двайсетина метра, но топката премина встрани от вратата. Преди това удар на Каранга с глава профуча встрани от вратата на гостите от Пловдив.

След почивката и ситуациите за гол пред двете врати заваляха. Локо изпусна три положения само в рамките на 2 минути. В 56-та Дани Кики отправи истински снаряд от пряк свободен удар от 30 метра, но топката мина на сантиметри от сглобката. След това Димо Бакалов стреля неточно с десния крак от ъгъла на пеналта. Найчистото положение в мача дойде в 58-та минута, когато след грешка на защитник на ЦСКА Марчев излезе сам срещу вратаря, но Китанов спаси силния му удар. Дойде ред и на червение да пропуснат. В 64-та минута при една атака Каранга изведе Десподов на чиста позиция, но последният от 2 метра не можа да намери опразнената врата. До края домакините продължаха да натискат, но защитата на Локо си свърши работата перфектно. В самия край защитникът на Локо Павел Виданов си изкара втори жълт картон за бавене на играта при изпълнение на тъч и бе изгонен.

ЦСКА: 12.Георги Китанов, 3.Антон Недялков, 27.Николай Бодуров, 4.Божидар Чорбаджийски, 23.Александър Дюлгеров, 20.Петрус Бумал (60 6.Рубен Пинто), 17.Давид Симао, 7.Кевин Меркадо (7426.Густаво Кулма), 8.Кевин Кубемба (68 21.Руи Педро), 9.Фернандо Каранга, 19.Кирил Десподов

ЛОКОМОТИВ (Пловдив): 38.Илко Пиргов, 15.Димитър Везалов, 6.Кирил Котев (71 3.Александър Тунчев), 71.Пламен Крумов, 5.Павел Виданов , 19.Ванчо Траянов , 10.Веселин Марчев, 20.Пауло Серджо (60 4.Стефан Йевтоски), 27.Димо Бакалов, 39.Парвиз Умарбаев, 9.Дани Кики

София, стадион "Българска Армия"

Съдия: Ивайло Стоянов (Петрич)

Жълти картони: Виданов, Траянов /Локо/

Червен картон: Виданов 90 /Локо/