Локомотив Пд излезе с благорарствено писмо към управляващите в страната след новата заповед, с която се разрешава присъствието на фенове на 30 процента от капацитета на стадионите на мачовете от подновяващото се този уикенд първенство на efbet Лига. Ето какво се казва в писмото: 

ПФК Локомотив Пловдив и Фенклуб Локомотив Пловдив желаят да благодарят на Министър-председателят Бойко Борисов, Министерството на здравеопазването, Министерството на младежта и спорта, НОЩ и БФС за това, че уважиха молбата на хиляди фенове в България.

Днес здравният министър издаде заповед, с която, считано от 05.06.2020г., разрешава провеждането на първенството за Първа лига пред публика, при заетост на местата до 30% от общия им капацитет и при настаняване на зрителите най-малко през 2 седалки.

Издадената днес Заповед № РД-01-289/02.06.2020 г. отменя Заповед № РД-01-287 от 30.05.2020 г.

Отговорните институции показаха, че се вслушват за пореден път в мнението на хората, и разрешиха да има зрители по стадионите в България.

Така отново хиляди привърженици ще имат възможност да наблюдават на живо любимите си отбори след дълъг период на социална изолация.

Благодарим ви!